Rydding

Det er noe frigjørende og godt ved å rydde. Denne vinteren har jeg hatt stort behov for å rydde rundt meg. Jeg startet med garderobeskapet mitt. Jeg fikk stor inspirasjon fra Lise som driver bloggen pengesnakk. Hun introduserte konseptet med å ha 33 plagg i skapet hver sesong, og pakke bort klærne etter hver sesong. På den måten har man 33 x 4 plagg, som rullerer, og vil ikke ha samme behov for å kjøpe ny klær. Da får man opplevelsen av «nye» klær hver 3 måned.

Når skapet var ferdig, opplevde jeg å få mye mer plass, god oversikt, og det er lettere å velge hva jeg skal ha på meg. Jeg ga bort mange av klærne jeg ikke har brukt, eller som jeg ikke likte så godt lenger. Så det jeg har igjen nå, er klær jeg liker, og som jeg ofte kan gå med. Jeg er veldig glad i klær, og har kjøpt masse klær i mitt liv. Nå er ikke det behovet like stort lenger, og jeg håper det varer! Jeg vil også bidra til å forbruke mindre, til å resirkulere, og til å leve enklere.

Når jeg først begynte å rydde, fikk jeg høre om Marie Konto, hun har en serie på Netflix, der hun hjelper mennesker med å rydde opp i hjemmene sine. Dette inspirerte meg videre, så jeg tar en skuff av gangen. Litt etter litt blir det mer og mer ryddig rundt meg, og jeg har mindre «rot» å forholde meg til. Jeg merker at det hjelper på energien min. Jeg trenger ikke rydde hele tiden, for det er ikke så mange ting å rydde mer.

Kanskje du vil prøve du også?

Med ønske om en fin og ryddig tid fremover.

Sånn kan det faktisk se ut i truseskuffen. Det har det aldri gjort hos meg før nå.